Poštovani,

u nastavku dostavljamo najnovije informacije vezane za brojna glazbena događanja koja nas očekuju ovaj tjedan. Srdačno vas pozivamo da nam se pridružite!

*

47. Kulturno-umjetničke igre mladih

Igre će se održati 22. i 23. svibnja 2019. u Domu mladih u Splitu – MKC Split s početkom u 17 sati, a 24. svibnja 2019. upriličit će se večer folklora na splitskoj rivi u 19 sati.

Nastupit će preko 2.000 djece i mladih iz Splita, Splitsko-dalmatinske županije te cijele Hrvatske i susjedne BiH. Program nije natjecateljskog karaktera. Program je podijeljen u tri kategorije: Kolaž programi, Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku te Večer suvremenog plesa. 

* *

Deseti koncert iz Ciklusa Lesić

U četvrtak, 23. svibnja u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita očekuje nas deseti koncert u sklopu 8. Ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić. Program počinje u 20 sati, a nastupaju violinistice Elena Vergaš, Marija Lalović i Marijana Raboteg.

* * *

3.Sax vikend u Splitu

Ove godine na 3. Split Sax WEEK(END)u Gordan Tudor ugostit će Roya Nodu (Japan), Matjaža Drevenšeka (Slovenija) te članove Papandopulo kvarteta (Hrvatska). Radionice će se odvijati u zgradi Glazbenog odjela Umjetničke akademije u Splitu od 27. do 29. svibnja 2019. 

Koncert Royo Node, Gordana Tudora i mladih saksofonista – polaznika seminara predviđen je u ponedjeljak, 27. svibnja 2019. u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita u 19 sati. 

 * * * *

7. Dani flaute

Uspješno su završeni 7. Dani flaute (Split, 17. – 19.5.2019.) pod vodstvom Hansgeorg Schmeisera, nagrađivanog flautista i profesora na Sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti u Beču (Universität für Musik und darstellende Kunst). Tijekom tri dana radionica polaznici su obrađivali Mozartovu literaturu za flautu te djela iz europske glazbene literature 19. i 20. stoljeća  (Reinecke, Schubert , Ibert, Rivier, Jolivet).  Voditeljica projekta je prof. Ana Domančić Krstulović.

 * * * * *

letak-10-2-1-360x505@2x.jpg