Poziv mladima - Akademija za digitalni razvoj kulturnog stvaralaštva

Poziv mladima - Akademija za digitalni razvoj kulturnog stvaralaštva

Glazbena mladež Split priprema prijavu na Natječaj za EU projekt Umjetnost i kultura online  (Europski socijalni fond, Program: Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020, Referentna oznaka UP.02.1.1.14).

Cilj ovog projekta je pružiti mladim ljudima do 25. godina života znanja i vještine  na području digitalnog djelovanja u novim medijima s naglaskom na sektor kulture i umjetnosti. Analizom djelovanja kulturne scene u razdoblju korona krize, vidljivo je da nam nedostaju određena znanja i vještine digitalnog djelovanja. Zato smo osmislili edukativni jednogodišnji program u tri modula pod nazivom:

Akademija za digitalni razvoj kulturnog stvaralaštva

  1. Modul - Upravljanje u kulturi i umjetnosti (osnovni pojmovi struke, važnost dobrog javnog nastupa, pozicioniranje osobe i organizacije u javnosti, upravljanje projektima, organizacija kulturnih manifestacija itd.),
  2. Modul - Oblikovanje zvuka za video, gaming, VR-3D i online medije (središnja edukacija, tehničkih znanja i vještina koje odgovaraju na online djelovanje u novim medijima),
  3. Modul - Suvremeni mediji i kultura (uvod u osnove novih tehnologija, intelektualnog vlasništva i informacijske sigurnosti osnovni pravni pojmovi, zaštita intelektualnog vlasništva, autorska prava itd.).

 

Cijela edukacija je za polaznike besplatna te će dobiti certifikat o sudjelovanju na edukaciji i EU projektu. Aktivnosti će se provoditi sukladno zahtjevima EU projekta online. Edukatori/predavači su stručnjaci na navedenim područjima s EU referencama.

Molimo sve zainteresirane da nas kontaktiraju do kraja rujna 2020. na mail adresu info@gmsplit.hr