Proglašen najbolji mladi glazbenik u sezoni 2019./2020.

Stručni ocjenjivački sud, nakon što je prebrojio sve glasove, pobjednikom 9. Ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić u sezoni 2019./2020. proglasio je Zvjezdana Vojvodića (klavir).

Posebna nagrada dodijeljena je Divni Šimatović (gitara) za izvedbu djela hrvatskih skladatelja Olje Jelaske i  Borisa Papandopula.

Koncerti su se održavali od prosinca 2019. do kolovoza 2020. uz prekid uvjetovan mjerama Nacionalnog stožera tijekom ožujka, travnja i svibnja. Pobjednik sezone bit će nagrađen statuom mo. Vinka Lesića koja je rad akademskog kipara Kažimira Hraste te organizacijom koncerta u sklopu 67. Splitskog ljeta, u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Splitu.
Izvedbe mladih umjetnika pratio je  žiri sastavljen od poznatih splitskih muzikologa, profesora i reproduktivnih umjetnika pod presjedanjem dr. sc. Mirjane Siriščević. Koncerti  su se održavali u Gotičkoj dvorani Muzeja grada Splita i Glazbenom salonu Editio Princeps (Palača Cindro).  

Ulaz na sve koncerte je bio besplatan, a popratni materijali tiskani su na hrvatskome i engleskome jeziku. Važno je naglasiti da je ovim kulturnim programom ostvarena suradnja između gradskih institucija: Glazbene mladeži Split, Muzeja grada Splita i Turističke zajednice grada Splita s ciljem pružanja kulturnih i edukativnih sadržaja građanima i gostima Splita tijekom cijele godine.  

Sve mlade glazbenike obavještavamo i ovim putem pozivamo da se prijave na Natječaj za sudjelovanje na Ciklusu Lesić u novoj sezoni poveznica za prijavu 

Čestitamo nagrađenima!