S/UMAS goes Hollywood

Koncert će se održati 13.12 u amfiteatru Doma mladih u Splitu s početkom u 19.30h, a na ulazu će se prikupljati novčane donacije za Dječji dom Maestral. 

“S/UMAS goes Hollywood” projekt je studenata glazbenog odsjeka Umjetničke akademije u Splitu okupljenih u ansamblu za suvremenu glazbu S/UMAS u suradnji s Umjetničkom akademijom u Splitu, Sveučilištem u Splitu i Sveučilištem Sjever u Varaždinu.

Ansambl aktivno djeluje od 2015. Godine kad je osnovan na inicijativu doc. Gordana Tudora koji je ujedno i umjetnički voditelj. Danas ansambl broji 9 članova, no kako bi što vjernije izveli glazbu svima omiljenih filmskih klasika, pridružit će im se još kolega sa glazbenog odsjeka Akademije.

Studentima glazbe ovaj se put pridružuju kolege s kazališnog i likovnog odsjeka Akademije te studenti Sveučilišta Sjever tako ovaj koncert dobiva i scensku dimenziju koja će vam dati novi pogled na dobro znane filmske klasike.

Glamuroznu Hollywoodsku atmosferu upotpunit će mladi glumci pod mentorstvom izv.prof. Brune Bebić i asist. Andreje Mladinić, a za filmske projekcije zaduženi su studenti multimedije Sveučilišta Sjever pod vodstvom doc.art. Roberta Gečeka.
Za sve vizualne komunikacije zaslužni su studenti likovnog odsjeka Akademije pod mentorstvom izv.prof. Dejana Kršića